Wersje kompatybilne
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di noci macadamia
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di speck a listarelle
- 700 g di acqua a temperatura ambiente
- 60 g di prugne secche denocciolate a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
- 30 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al salmone affumicato
30 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 Min
Risotto con salsiccia e uva
40 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto fragole e pesto di rose
40 Min
Risotto fragole e cioccolato
30 Min
Risotto affumicato
35 min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto alla birra
35 min