Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
TM5 TM6

Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche

4.6 (25 ocen)

Składniki

  • 30 g di noci macadamia
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck a listarelle
  • 700 g di acqua a temperatura ambiente
  • 60 g di prugne secche denocciolate a pezzi (2 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
  • 30 g di burro a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2385 kJ / 570 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
73.4 g
Tłuszcz
24.5 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy