Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di melanzane a fette tonde (1 cm)
- 250 g di zucchine a rondelle (1 cm)
- 500 di acqua
- 1 - 2 peperoncini piccanti freschi, a piacere
- 2 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 foglie di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaini rasi di origano secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di mele
- 2 pizzichi di sale
- 1 mazzetto di menta piperita fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Melanzane trifolate
40min
Zucchine alla menta
30 分钟
Contorno di peperoni al vapore
40min
Peperoni in agrodolce
30 分钟
Melanzane alla pizzaiola
1小时 10 分钟
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Peperoni con capperi
40min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Zucchine piccanti
55min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Peperoni marinati
55min
Caponata alla catanese
1h