Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di mandorle pelate
- 110 - 115 g di amido di mais (maizena)
- sale q.b.
- 4 uova, sbattute
- 800 g di filetto di petto di pollo, senza pelle, a striscioline (circa 2.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 300 - 400 g di olio per frittura
- 150 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di aceto di vino bianco
- 80 g di zucchero
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2382 kJ / 570 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alle mandorle
45 Min
Tortillas di pollo glassato
40 Min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30 Min
Polpette di pollo in salsa curry
50 Min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40 Min
Saltimbocca alla romana
25 min
Manzo piccante ai peperoni
20 min
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2 godz.
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 Min
Pollo con salsa al limone e vino bianco
25 min
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40 Min