Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, needles only, to taste
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
- 3 - 4 fresh sage leaves, to taste
- 1000 g mixed root vegetables (e.g. parsnips, swede, potato, beetroot), peeled, thinly sliced (2 mm, see tips)
- 300 g double cream
- 300 g milk
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 526 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Risotto
40 Min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Veggie Wellington
2h
Lentil Moussaka
2h 20min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Pea and Courgette Tarts
1h
Courgette and Feta Risotto
30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1sa 10 dk