Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aubergines, diced (3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 20 g plain flour
- 150 g soya cream
- 150 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 30 g white wine
- 250 g ripe tomatoes, quartered, pulp and flesh separated
- 200 g courgettes, diced (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fresh rosemary
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh mushrooms, quartered
- 30 g pitted black olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min.
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Lentil Moussaka
2u. 20min
Indian vegetable curry
50min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Aubergine and Tomato Pasta
45min