Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aubergines, diced (3 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 20 g plain flour
- 150 g soya cream
- 150 g onions, quartered
- 50 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
- 30 g white wine
- 250 g ripe tomatoes, quartered, pulp and flesh separated
- 200 g courgettes, diced (3 cm)
- 1 tsp sugar
- 1 tsp fresh rosemary
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 pinch ground black pepper
- 150 g fresh mushrooms, quartered
- 30 g pitted black olives
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 582 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Potato Curry
12h 50min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1u.
Vegan Bean Burgers
1j 20 mnt
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Iranian Vegetable Stew
1h 30 min
Vegetable Tart
1h 15min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1u. 10min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min