Tortino di lenticchie
TM5 TM6

Tortino di lenticchie

4.4 (47 ocen)

Składniki

  • 150 g di carote, pelate e a pezzi
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 1 cucchiaino colmo di timo, le foglioline lavate e asciugate
  • 3 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 50 g di pancetta
  • 500 g di lenticchie cotte, sciacquate e scolate
  • 50 g di pane pugliese tipo Altamura tritato
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 porzioni
Kalorie
753 kJ / 180 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
18.8 g
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy