![Tortino di lenticchie Tortino di lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/51803_0-0-3605-3605.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 cucchiaino colmo di timo, le foglioline lavate e asciugate
- 3 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di pancetta
- 500 g di lenticchie cotte, sciacquate e scolate
- 50 g di pane pugliese tipo Altamura tritato
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Polpettine di ceci
1 Std. 5 Min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1 godz.
Sformato di fagioli dell'occhio
50min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Burger di fagioli e feta
1 Std. 35 Min
Polpette di fagioli e rosmarino
20min
Burger piselli e ricotta
35min
Spiedini di crocchette di fagioli
50min
Mini burger di broccoletti e ceci
1 Std. 35 Min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Polpettone vegetariano
1 Std. 30 Min
Polpette di ricotta
50min