Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 1 Ei
- 300 g Dinkelmehl, Type 630
Belag und Fertigstellung
- 1000 g Heidelbeeren, frisch
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 430 kJ / 103 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1h 10min
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15min
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10min
Beeren-Blechkuchen
1h 30min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1h 20min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min