Heidelbeerkuchen vom Blech

Heidelbeerkuchen vom Blech

4.1 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Milch
    120 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    50 g
  • Ei
    1
  • Dinkelmehl Type 630
    300 g
Belag und Fertigstellung
  • Heidelbeeren frisch
    1000 g
  • Zucker
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 103 kcal / 430 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...