Heidelbeerkuchen vom Blech
TM5 TM6

Heidelbeerkuchen vom Blech

4.1 (43 oceny)

Składniki

Teig

  • 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 120 g Milch
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 50 g Zucker
  • 1 Ei
  • 300 g Dinkelmehl, Type 630

Belag und Fertigstellung

  • 1000 g Heidelbeeren, frisch
  • 50 g Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
430 kJ / 103 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy