Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker120 g
-
Zitrone Schale dünn abgeschält1
-
Milch120 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl500 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
Grießpudding
-
Milch1000 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zucker50 g
Belag
-
Stachelbeeren700 g
-
Schmand600 g
-
Ei1
-
Zucker80 g
-
Speisestärke1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1338 kJ /
320 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
58 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 godz. 15 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4 godz. 30 min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 godz. 30 min
Pflaumen-Käsekuchen
4 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.