Stachelbeer-Schmand-Kuchen

Stachelbeer-Schmand-Kuchen

3.7 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Zucker
    120 g
  • Zitrone Schale dünn abgeschält
    1
  • Milch
    120 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • frische Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Mehl
    500 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
Grießpudding
  • Milch
    1000 g
  • Salz
    1 Prise
  • Weichweizengrieß
    130 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Zucker
    50 g
Belag
  • Stachelbeeren
    700 g
  • Schmand
    600 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    80 g
  • Speisestärke
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1338 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 58 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...