Urządzenia i Akcesoria
Birne-Helene-Germknödel
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen
Składniki
Birnenfüllung
-
Birnen geschält, geviertelt, entkernt250 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker30 g
-
Zimt¼ TL
Germknödel
-
frische Hefe15 g
-
Milch125 g
-
Zucker1 EL
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Ei (Kl. M)1
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten40 g
Schokoladensauce und Fertigstellung
-
Zucker125 g
-
Wasser950 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt¼ TL
-
Kakao50 g
-
Vanilleeis4 Kugeln
-
Puderzucker2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
3135 kJ /
749 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
120 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 godz.
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.
Süße Cannelloni
1 godz. 15 min
Birnen-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Baiser-Christbäumchen
6 godz.
Apfel-Vanillesüppchen
50 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Armes Burgfräulein
20 min
Vanillesauce für jeden Tag
10 min
Sahne-Pudding
2 godz. 40 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.