Birne-Helene-Germknödel

Birne-Helene-Germknödel

3.0 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Birnenfüllung
  • Birnen geschält, geviertelt, entkernt
    250 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Zucker
    30 g
  • Zimt
    ¼ TL
Germknödel
  • frische Hefe
    15 g
  • Milch
    125 g
  • Zucker
    1 EL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Ei (Kl. M)
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
Schokoladensauce und Fertigstellung
  • Zucker
    125 g
  • Wasser
    950 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zimt
    ¼ TL
  • Kakao
    50 g
  • Vanilleeis
    4 Kugeln
  • Puderzucker
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 749 kcal / 3135 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 120 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...