Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quark-Öl-Teig
- 120 g Pumpernickel, in Stücken
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 75 g Mehl
- 30 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Eigelb
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- 600 g Pflaumen, entsteint, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1102 kJ / 263 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mais-Mandel-Kuchen
1h 10min
Kaffee-Kuppeltorte
10 Std.
Melonen-Käsekuchen
3 Std. 45 Min
Pflaumen-Käsekuchen
4 Std.
Kloster-Cremetorte
12h
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Aprikosengugelhupf
2h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Orangenküchlein
50 Min
Apfel-Schmand-Torte
2h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Haselnuss-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min