Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 150 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 150 g Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 25 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 150 g Wirsing, in feinen Streifen (ca. 5 mm)
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe für je 0,5 l Wasser - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 50 g Risoni-Nudeln (Kochzeit 8-11 Minuten)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min.
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min.
Kürbiseintopf
1h 30 min.
Bohneneintopf mit Feta
45 min.
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min.
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min.
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Wirsingsuppe
35min
Wirsing-Möhren-Curry
1h 10 min.
Linsen-Kürbis-Eintopf
1h