![Spargel mit Bozner Sauce Spargel mit Bozner Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA956530-5E49-4751-B58F-E4FA78B08654/Derivates/E229D5CA-38A4-48B6-93C5-C3F36B07BDC3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bozner Sauce
- 400 g Wasser, zimmerwarm
- 4 Eier, gekühlt
- 80 g Gewürzgurken, in Stücken
- 100 g Naturjoghurt
- 40 g Olivenöl
- 4 Prisen Salz
- 1 Prise Zucker
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
Kartoffeln und Spargel
- 600 g Wasser
- 650 g Kartoffeln, klein, mit Schale, gewaschen
- 1200 g Spargel, geschält (1500 g Bruttogew.)
- 4 Prisen Salz
- 2 Prisen Zucker
- 200 g Tiroler Schinkenspeck
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1836 kJ / 438 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1u. 15min
Skrei mit Muschelragout
1u. 45min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1u. 40min
Spargel-Omelette
50 Min
Grüner-Spargel-Omelette
35min
Spargelsalat mit Cherry-Tomaten und Artischockenvinaigrette
1h 10min
Spargelragout
50 Min
Spargel mit Schinken und Sauce Hollandaise
1u.
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Pfifferlinge in Speckrahm
55 Min