Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Porreestange, in Ringen
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- 150 g Sahne
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 100 g Krabbe, geschält, gegart
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30min
Erbsencremesuppe
25min
Kartoffelcremesuppe
40min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3 Std.
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Rheinischer Döppekuchen
1 Std. 50 Min
Porree-Hackfleisch-Suppe
1h
Kartoffel-Paprika-Suppe
1h
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min