Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben

Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben

4.2 95 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln in Stücken
    350 g
  • Porreestange in Ringen
    1
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    150 g
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Krabbe, geschält gegart
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1362 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...