Maronencremesuppe

Maronencremesuppe

3.9 215 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Maronen, frisch, in Schalen Schale kreuzweise eingeritzt
    500 g
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Honig
    25 g
  • Porree in Ringen
    200 g
  • Weißwein
    130 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Muskat
    1 Prise
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 286 kcal / 1194 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...