![Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4448534b-5efa-4d71-ac88-a170df46de0a/Derivates/84168c65-8211-4633-bc12-7c210cac5e46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Semmelbrösel
- 250 g Weichweizengrieß Type 480
- 400 g Geselchtes
- 650 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 40 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Kohl, ohne Strunk, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zur Dekoration
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2595 kJ / 619 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Semmelknödel
50min
Grammelknödel
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Mohnnudeln
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1sa
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Ribiselschnitten
1sa
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min