Gotl-Zopf

Gotl-Zopf

4.3 42 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Scheiben

Składniki

  • Weizenmehl, universal (siehe Tipp)
    300 g
  • Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)
    200 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • frische Germ
    30 g
  • Milch
    240 g
  • Butter in Stücken
    55 - 60 g
  • Vanillezucker
    1 - 2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Eier (Größe M)
    2
  • Wasser zum Besprühen
  • Hagelzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 1038 kJ / 248 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...