Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizenmehl, universal (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)
- 100 g Feinkristallzucker
- 30 g frische Germ
- 240 g Milch
- 55 - 60 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Salz
- 2 Eier (Größe M)
- Wasser, zum Besprühen
- Hagelzucker, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelfleck mit Streusel
1 godz. 40 min
Osterpinze
2 godz. 30 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Marillenkuchen
1h 30min
Osterpinzen
2 godz. 50 min
Erdbeermarmelade
25min
Kärntner Reindling
2h 40min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Ribiselgelee
55min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 godz.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min