Urządzenia i Akcesoria
Gotl-Zopf
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl, universal (siehe Tipp)300 g
-
Dinkelmehl, glatt (siehe Tipp)200 g
-
Feinkristallzucker100 g
-
frische Germ30 g
-
Milch240 g
-
Butter in Stücken55 - 60 g
-
Vanillezucker1 - 2 TL
-
Salz1 TL
-
Eier (Größe M)2
-
Wasser zum Besprühen
-
Hagelzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
1038 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Gerührter Germgugelhupf
2h
Marillenkuchen
1h 30min
Osterpinze
2h 30min
Osternest aus Germteig
2h
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Osterpinzen
2h 50min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Vollwert-Baguettes
50min