Urządzenia i Akcesoria
Topfengolatschen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 Stück
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken150 g
-
Magertopfen200 g
-
Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche220 g
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
Topfenfülle
-
Butter in Stücken30 g
-
Ei (Größe M)1
-
Magertopfen400 g
-
Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen100 g
-
Maisstärke30 g
-
Rosinen60 g
-
1 TL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker1 Päckchen
-
Zitronenschale, gerieben1 - 2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
225 mg
Białko
9 g
Kalorie
1136 kJ /
271 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 godz. 15 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min