
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Butter in Stücken
- 200 g Magertopfen
- 220 g Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Topfenfülle
- 30 g Butter in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 400 g Magertopfen
- 100 g Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
- 30 g Maisstärke
- 60 g Rosinen
-
1
Päckchen Vanillezucker
lub 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 271 kcal / 1136 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 225 mg