![Grießnockerl (laktosefrei) Grießnockerl (laktosefrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/277026.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Weichweizengrieß Type 480
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20 min.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min.
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Semmelknödel
50 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20 min.
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Frittaten
30 min.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1h 40 min.
Grießnockerl
30 min.
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min.
Marillenkuchen
1h 10min