Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl (laktosefrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
14 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M)2
-
Weichweizengrieß Type 480130 g
-
Salz½ TL
-
Muskatnuss, frisch gerieben2 - 3 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
95 mg
Białko
2 g
Kalorie
179 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Suppen Einlagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 Min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Semmelknödel
50 Min
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1 Std. 40 Min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Frittaten
30 Min