Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g flat rice stick noodles (wide)
- boiling water, for soaking
- 2 tbsp peanut oil
- 4 garlic cloves
- 170 g brown onion, cut into quarters
- 50 g kecap manis
- 60 - 80 g hoi sin sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 3 tsp lime juice
- 100 g carrot, cut into thin slices diagonally (3 mm)
- 12 stalks Chinese broccoli (gai lan), stalks trimmed and cut into thirds; leaves shredded and reserved
- oil spray, for greasing
- 3 eggs
- 2 tbsp full cream milk
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173.1 kJ / 279.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1528.7 mg
Alternatywne przepisy
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Soba noodle mee goreng
40 Min
Easy satay chicken
40 Min
Chicken pad thai
55 Min
Asian chicken noodle salad
45 Min
Thai beef salad with noodles
1 Std.
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 Min
Satay noodle salad
35 min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min
Rendang curry
30 Min
Mexican one-pot pasta
30 Min
Nasi goreng
40 Min