![Gluten free chicken and leek pies Gluten free chicken and leek pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89F69061-1851-45D0-898B-6FFABAFCE81A/Derivates/06BFF622-B84B-415A-91BC-A782B057E0EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie filling
- 800 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 500 g leeks ; green part cut into pieces and white part cut into rounds (1 cm) and reserved
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 700 g skinless chicken thigh fillets
- 60 g salted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g gluten free cornflour
Pastry
- 50 g cheddar cheese (mature)
- 400 g gluten free flour mix (see Tips)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 1 egg
- 40 g wholegrain mustard (gluten free)
- 3 tbsp water
- arrowroot flour, for dusting
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3933.5 kJ / 936.5 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1330.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Gluten free pasta
50min
Gluten free chicken and pear pie
2h 40min
Shepherd's pie
55 Min
Butter chicken
55 Min
Chilli con carne
45 Min
Aussie meat pies
2h
Quiche Lorraine
45 Min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free sausage rolls
2 godz. 5 min
Meatloaf with red sauce
1h 15min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min