Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh baby spinach leaves
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- ½ carrot, cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g canned crushed tomatoes
- 650 g water
- 1 - 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 pinches ground black pepper
- 1 chorizo sausage, cut into slices
- 350 g dried spaghetti
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, for garnishing
- 12 pitted Kalamata olives, cut into slices (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402.5 kJ / 572 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 2221.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with tuna
30min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Chicken pesto pasta
30min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 Std. 30 Min
Penne and vegetables
35min
Spaghetti carbonara
35min
Chicken and pesto risoni
35min
Mexican one-pot pasta
30min
Sausage ragu with orecchiette
1 Std.
Chorizo and chicken pasta
50min