![Thai-style fish cakes Thai-style fish cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/809ef1cc-4aad-45ea-9098-2d827e654609/Derivates/2f8d6a35-0de7-40e7-bd6b-a430c29ff43d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 4 fresh Kaffir lime leaves, stalks removed
- 100 g fresh green beans, trimmed, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, trimmed, cut into pieces
- 600 g white fish fillets (e.g. snapper, ling, barramundi), cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g Thai red curry paste (see Tips)
- 60 g coconut cream
- 1 egg white
- 500 g water, plus extra as needed
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 1 fresh long red chilli, thinly sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 749.5 kJ / 178.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 109.4 mg
Alternatywne przepisy
Hearty seafood chowder
45 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Asian dipping sauce
25min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Butter chicken
55 Min
Beef rendang
1h 55 min
Thai red curry paste
15 Min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Seafood and corn chowder
40min
Thai red chicken curry
30min
Thai chilli chicken and basil
30min