Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 4 fresh Kaffir lime leaves, stalks removed
- 100 g fresh green beans, trimmed, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, trimmed, cut into pieces
- 600 g white fish fillets (e.g. snapper, ling, barramundi), cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g Thai red curry paste (see Tips)
- 60 g coconut cream
- 1 egg white
- 500 g water, plus extra as needed
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 1 fresh long red chilli, thinly sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 749.5 kJ / 178.5 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 109.4 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30 min
Butter chicken
55 min
Thai red pork curry
35 min
Pork san choy bau
25 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20 min
Coconut fish curry
1h 10 min