![Sardine al cartoccio Sardine al cartoccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54A02DCE-8CB6-4365-A845-F4AD7DBFE704/Derivates/459F82A5-4AA6-4465-BD95-B185A994DFB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 sardine fresche intere eviscerate e pulite(da 15 cm)
- 5 cucchiaini di olio extravergine di oliva (½ cucchiaino per foglio)
- 5 cucchiaini di sale grosso (½ cucchiaino per foglio)
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di trota con purea di broccoli
50 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Pere sciroppate
721h 20min
Contorno di peperoni al vapore
40 Min
Trota mimosa
35 Min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1 Std.
Cernia con salsa mediterranea
40 Min
Pollo alle erbe con verdure al vapore
1 Std.
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50 Min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min