Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 sardine fresche intere eviscerate e pulite(da 15 cm)
- 5 cucchiaini di olio extravergine di oliva (½ cucchiaino per foglio)
- 5 cucchiaini di sale grosso (½ cucchiaino per foglio)
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 min
Pollo ai peperoni
1 godz. 5 min
Catalogna con olive e capperi
50 min
Filetto di trota con purea di broccoli
50 min
Cassoeula
1h 25 min
Marmitako di polpo
50 min
Sarde a beccafico
35 min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45 min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1 Std.
Luccio alla gardesana
50 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min