Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
200 g wody
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
350 gram mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
150 g czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
763.9 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
1764.2 kJ /
421.6 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
47.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Włoskie grissini
2 godz.
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min