Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

4.9 193 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • 150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 200 g wody
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 350 gram mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 763.9 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1764.2 kJ / 421.6 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...