Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
TM6 TM5

Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem

4.4 (200 ocen)

Składniki

Farsz

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 300 g różyczek brokułu
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 200 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
  • sól, do gotowania pierogów
  • masło, roztopione, ilość do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2498.2 kJ / 596.7 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
101.5 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
6.3 g
Sód
683.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy