Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 200 g kaszy gryczanej, prażonej
- 300 g różyczek brokułu
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 200 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
- 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
- 20 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
- sól, do gotowania pierogów
- masło, roztopione, ilość do podania
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2498.2 kJ / 596.7 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 683.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14hod.
Pyzy z mięsem
1h 20min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Cepeliny z serem
24h 50 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1hod. 30min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40min
Cappellacci z dynią
2h
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min