
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
różyczek brokułu300 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego20 g
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
Ciasto
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów250 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
jajko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski560 g
-
sól do gotowania pierogów
-
masło roztopione, ilość do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.7 kcal /
2498.2 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
101.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
683.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
50 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min