Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
300 g różyczek brokułu
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
sól do gotowania pierogów
-
masło roztopione, ilość do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
683.8 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2498.2 kJ /
596.7 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
101.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Cebulaki
1 godz. 5 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.