
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
300 g różyczek brokułu
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
20 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
sól do gotowania pierogów
-
masło roztopione, ilość do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.7 kcal /
2498.2 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
101.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
683.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska