
Urządzenia i Akcesoria
Sushi z pikantnym tuńczykiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
36 sztuk
Składniki
-
wody1200 g
-
ryżu do sushi250 g
-
octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
sosu sojowego3 łyżki
-
pasty wasabi1 łyżka
-
majonezu (kewpie, patrz wskazówka)2 łyżki
-
sosu sriracha2 łyżeczki
-
tuńczyka, świeżego (sashimi, patrz wskazówka), pokrojonego w 1 cm kostkę200 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na 2 mm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji2
-
wodorostów nori4 płaty
-
ziaren sezamu, prażonych2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
27.1 kcal /
114 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SUSHI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Ryż do sushi
1 godz.
Sushi z pieczarkami portobello
1 godz. 30 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 godz. 20 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Sushi nigiri
1 godz.
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z wędzonym łososiem
1 godz. 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 godz. 20 min