Urządzenia i Akcesoria
Agrestowy chutney
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
500 g agrestu zielonego, bez szypułek i ogonków
-
100 g cukru trzcinowego
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
-
100 g białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
34.8 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
5141.1 kJ /
1228.8 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
42.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
300.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Dżem malinowy
40 min
Sos cumberland
15 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min