Urządzenia i Akcesoria
Agrestowy chutney
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
500 g agrestu zielonego, bez szypułek i ogonków
-
100 g cukru trzcinowego
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
-
100 g białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
34.8 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
5141.1 kJ /
1228.8 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
42.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
300.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem z winogron
30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z melona
30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min