Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g moreli, bez pestek, przekrojonych na pół
- 200 g pomarańczy, obranych z białych błonek, bez pestek
- 100 g cytryn, obranych z białych błonek, bez pestek
- 50 g cukru
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 833.5 kJ / 199.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 3.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła wiśniowe
1sa 55 dk
Dżem malinowy
40 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Dżem z melona
30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min