Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Polenta
- 40 g Vollrohrzucker
- 500 g Äpfel, geschält, geviertelt, entkernt
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 250 g Milch
- 25 g Rosinen (opcjonalnie)
- 2 Eier
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 Prisen Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Kartoffelschmarrn
45min
Frühstücksgerste Apfel-Karotte
30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Süße Polenta mit Zwetschkenmus
35min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50min
Hirse-Quark-Auflauf
1h 15min
Apfel-Hirse-Auflauf
1h 40min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Grießauflauf
1h 30min