Karfiolkuchen

Karfiolkuchen

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Scheiben

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Karfiolröschen
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    220 g
  • Mandeln
    60 g
  • frisches Basilikum Blättchen abgezupft
    20 g
  • frische Rosmarinnadeln
    1 EL
  • Olivenöl
    100 g
  • Weizenmehl, universal
    180 g
  • Weinstein-Backpulver
    2 TL
  • Eier (Größe M)
    8
  • weiße Sesamsamen
    3 EL
  • Sonnenblumenkerne
    2 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • schwarze Sesamsamen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 342 kcal / 1433 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...