Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Eier, 2 davon abgewaschen
- 750 g Romanesco, in Röschen
- 35 g Essig
- 20 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- ½ - 1 Peperoni, rot, entkernt
- 150 g Crème fraîche
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ Bund Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1131 kJ / 271 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 min
Lauwarmer Pastinakensalat
1h 5 min
Fenchelgemüse
30min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1h 50min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45min
Bacon-Kümmel-Dressing zu Kohlsalaten
10min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Bohnen-Tomaten-Salat mit Speck
40min
Rote-Bete-Salat
1h 15min
Bohnensalat mit Feta
1 godz.
Bunter Rettichsalat
1 Std. 10 Min