Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di melanzane
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 2 pizzichi di pepe
- 4 filetti di acciuga sott'olio spezzettati
- 10 g di capperi sott'aceto, ben scolati
- 150 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1h
Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
25min
Champignon ripieni al forno
1h
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Involtini filanti al cavolo rosso
1h 15min
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55 Min
Pollo, pancetta e olive
35 Min
Carpaccio di melanzane
45min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Bicchierini prosciutto e piselli
35 Min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 min
Funghi champignon ripieni
1ωρ. 5 λεπτ.