Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di code di gambero
- 700 g di molluschi cefalopodi misti (moscardini, totani, calamari, ecc.), puliti e a pezzi
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di passata di pomodoro
- 100 g di aceto di vino rosso
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2971 kJ / 710 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Brodetto alla triestina
1 godz.
Arroz caldoso
1sa 10 dk
Aroma di capperi
4h 10min
Brodetto ricco con crostoni
1 godz.
Cassola cagliaritana
1 godz.
Zuppa del pescatore
50 min
Zuppa di pesce misto
40min
Brodetto all'abruzzese
1sa 10 dk
Cacciucco
1h 20min
Cappelletti reggiani
2 Std.
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min