![Brodetto di Fano Brodetto di Fano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9faf2941-8d64-4106-95e9-9d367a79f38c/Derivates/3d2d6f36-9b13-43ba-b5c5-994e84c13804.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di code di gambero
- 700 g di molluschi cefalopodi misti (moscardini, totani, calamari, ecc.), puliti e a pezzi
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di passata di pomodoro
- 100 g di aceto di vino rosso
- 500 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2971 kJ / 710 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20 min
Minestrone
45 Min
Zuppa di pesce misto
40min
Seppie con i piselli
40min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2 Std. 10 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Brodetto alla triestina
1 Std.
Cassola cagliaritana
1 Std.
Brodetto romagnolo
50 Min