Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di code di gambero
- 8 canocchie, tagliate in 3 pezzi
- 200 g di passata di pomodoro
- 200 g di vino bianco secco
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di vongole fresche, spurgate
- farina tipo 00 q.b.
- 800 g di pesce misto per zuppa
- sale q.b.
- 4 fette di polenta bianca, abbrustolita (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 54.6 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 godz.
Zuppetta di crostacei
40min
Minestrone
45min
Zuppa del golfo
1h 30min
Brodetto ricco con crostoni
1 godz.
Cassola cagliaritana
1 godz.
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Zuppa del pescatore
50 min
Zuppa di grano con verdure
45min
Zuppa di pesce misto
40min
Brodetto di Fano
1 godz.
Brodetto all'abruzzese
1sa 10 dk