Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig

Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig

4.1 212 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken (ca. 1 cm x 1 cm)
    350 - 400 g
  • Sauerkraut ca. 500 g, abgetropft und ausgedrückt (siehe Tipp)
    1 Packung
  • Weizenmehl, universal
    50 g
  • Ei
    1
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 989 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...