Erdäpfelkroketten

Erdäpfelkroketten

3.9 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser und 1 EL zum verquirlen
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Msp.
  • Butter
    20 g
  • Eier
    2
  • Kartoffelstärke etwas mehr für die Arbeitsfläche
    3 EL
  • Semmelbrösel zum Panieren
    9 - 10 EL
  • Butterschmalz zum Ausbacken
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1116 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...