Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelkroketten
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser und 1 EL zum verquirlen500 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken500 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Muskat, gemahlen1 Msp.
-
Butter20 g
-
Eier2
-
Kartoffelstärke etwas mehr für die Arbeitsfläche3 EL
-
Semmelbrösel zum Panieren9 - 10 EL
-
Butterschmalz zum Ausbacken500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1116 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nudelteig ohne Ei
1 godz. 35 min
Nudelteig
1 godz.
Prinzessinnenerdäpfel
1 godz. 20 min
Erdäpfel-Gnocchi
1 godz. 50 min
Frühlingsrollen
2 godz. 10 min
Wilde Burger mit Cumberland-Rotkraut
3 godz. 15 min
Ravioli mit Hackfleisch
1 godz.
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Brioche Burger Buns
3 godz.
Burger Buns
3 godz.
Erdäpfelknödel
1 godz. 10 min