Urządzenia i Akcesoria
XXL Party-Brezel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Portionen
Składniki
Brezel-Teig
-
Wasser235 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker½ TL
-
Weizenmehl Type 405400 g
-
Dinkelmehl Type 630100 g
-
Backmalz1 TL
-
Salz2 TL
-
Butter40 g
Paprika-Dip
-
Schalotten50 g
-
Quark, 20% Fett200 g
-
Saure Sahne100 g
-
Paprika de la Vera½ TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
-
Senf1 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
rote Paprika in Würfeln (5 mm)150 g
Schinken-Dip
-
gekochter Schinken in Stücken100 g
-
Frischkäse200 g
-
Senf scharf15 g
-
süßer Senf1 geh. TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Schnittlauch in feinen Röllchen½ Bund
Käse-Dip
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Camembert reif, in Stücken100 g
-
Brie reif, in Stücken100 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Crème fraîche40 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Kümmel, gemahlen¼ TL
-
Weißbier40 g
Fertigstellung
-
Natron2 TL
-
kochendes Wasser50 g
-
grobes Salz zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1531 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Party-Rings
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Laugenbrötchen mit Sesam
24 Std.
Speck-Käse-Stangerl
14 Std. 45 Min
Sesam-Stangen
1 Std.
Knusperstangen
1 Std.
Pizzatorte
2 Std. 30 Min
Italienische Ciabattas
4 Std. 30 Min
Laugenecken
3 Std.
Spätzle-Burger
1 Std. 30 Min
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Laugenbrötchen
2 Std.
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Dinkel-Seelen
9 Std.