Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de beurre doux (15 g pour le moule et 75 g pour la pâte)
- 20 g de cassonade
- 85 g de biscuits speculoos
- 800 g de poires Williams, coupées en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Verrine à la pomme
30min
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Crumble poire-chocolat
55 min
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Tarte normande
1 Std. 25 Min
Tarte poire-chocolat
55 min