Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 5 cipollotti a rondelle
- 6 cuori di carciofo
- 100 g di fave surgelate
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di grano (cottura 10 minuti)
- 200 g di ceci lessati sgocciolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone con miso e salsa gochujiang piccante
7h 30min
Zuppa di carciofi
35 min
Zuppa di quinoa con polpettine di coniglio
55 Min
Stufato di piselli e carciofi
45 Min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
"Scafata" viterbese
1 Std. 50 Min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Cavati con le fave
13h 20min