![Baccalà alla cappuccina Baccalà alla cappuccina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81bfa930-2645-407b-bbba-08c4a6a37986/Derivates/b570d871-3766-4fde-ab3d-14389820f793.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di stoccafisso ammollato (vedere consigli)
- farina q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 270 g di cipolle bianche a fette
- 20 g di burro
- 2 foglie di alloro fresco
- 8 filetti di acciuga
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 30 g di uvetta ammollata e strizzata
- 20 g di pinoli
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 cucchiaino di zucchero
- sale q.b.
- pepe q.b.
- 200 g di brodo vegetale
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari in umido
55 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà alla Soutelo
30 min
Baccalà alla Veracruz
1 godz.
Baccalà alla ligure
1 godz.
Stoccafisso con i porri
50min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 godz.
Baccalà alla portoghese
1 godz. 10 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Tegamini di cipolle e alici
1 godz.
Baccalà alla livornese
35 min