![Polenta-Taler Polenta-Taler](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98D7363F-8D9D-4755-9A6E-E7CB7B9034F4/Derivates/f58b600e-4287-408a-a72c-05637b0769de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 600 g Milch
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 300 g Polenta (Maisgrieß)
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1229 kJ / 294 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirsepuffer
1 Std. 10 Min
Polenta mit Spinat und Käse
1 Std.
Gebratene Polenta mit Letscho
55 min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 Std.
Graupenrisotto mediterran
50 Min
Gnocchi vom Blech
1 Std. 10 Min
Polenta
30 Min
Polenta mit Gemüse
1h 30min
Polenta-Pizza
1 Std. 10 Min
Cremige Polenta
45 min