Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
Polenta
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 250 g Maisgrieß (Polenta)
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
Gemüseauflage und Fertigstellung
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Öl
- 1 gelbe Paprika (ca. 200 g), in Streifen (5 mm)
- 200 g Zucchini, in Scheiben (3 mm)
- 250 g Auberginen, gewürfelt (1,5 cm)
- 4 Tomaten (300 g), fest, geviertelt
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Kräuter der Provence
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- 250 g Ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne
35 min
Quinoa-Risotto Provençale
30 Min
Gemüse-Hirsotto
45min
Polentamuffins mit Spinat und Feta
55 λεπτ.
Roggentarte mit roten Linsen
2h
Kichererbsen-Nocken
50min
Gemüse-Sonnenweizen-Auflauf
1 Std.
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1 godz. 45 min
Hirseauflauf
1h 10min
Polenta-Taler
1h 10min
Polenta mit Spinat und Käse
1 Std.
Linsen-Auflauf
1 Std. 20 Min