Wersje kompatybilne
Buchweizen-Crêpes mit Ahornsirup und Orangenfilets
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Buchweizen
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 130 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 40 g Butter zum Backen der Crêpes
- 10 TL Ahornsirup (1 TL pro Crêpe)
- 3 - 4 Orangen, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Buchweizenwaffeln
1h 30min
Hirsebrei mit gebratener Banane
30 min
Pizza mit Reismehlteig
1u. 20min
Kichererbsen-Reis-Laibchen mit Ofenkürbis und Labneh
1h 30min
Mais-Muffins
50 min
Bircher-Waffeln
40min
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2 Std.
Guten-Morgen-Taler
55 Min
Buchweizencrêpes mit Camembert
1h 25 min
Buchweizencrêpes mit Camembert und frischen Kräutern
1u. 20min
Hirse-Quark-Auflauf
1h 15min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4h 15min