Kartoffel-Kürbis-Rösti mit Radicchio-Salat

Kartoffel-Kürbis-Rösti mit Radicchio-Salat

3.5 54 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Radicchio-Salat
  • Schalotte halbiert
    1
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Weißweinessig
    30 g
  • Wasser
    20 g
  • Agavendicksaft
    1 EL
    1 EL Honig
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Rapskernöl
    50 g
  • Schmand
    250 g
  • Zitrone Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
    1
Kartoffel-Kürbis-Rösti und Fertigstellung
  • Hokkaido-Kürbis ungeschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Kartoffeln in Stücken
    600 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 TL
  • Speisestärke nach Bedarf
  • Pflanzenöl zum Braten
  • Radicchio zerpflückt
    250 g
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 603 kcal / 2524 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...