Urządzenia i Akcesoria
Polenta-Muffins
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten25 g
-
Polenta (Maisgrieß) und etwas mehr zum Ausstreuen100 g
-
Gouda mittelalt, in Stücken170 g
-
rote Paprika in Stücken250 g
-
Mehl300 g
-
Weinstein-Backpulver15 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Salz1 ¼ TL
-
Pfeffer5 Prisen
-
Eier2
-
Buttermilch250 g
-
Olivenöl80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1153 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Polenta-Muffins
1 godz. 15 min
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2 godz.
Polenta-Pizza
1 godz. 10 min
Nuss-Honig-Schoko-Aufstrich
10 min
Kartoffel-Möhren-Waffeln
30 min
Maiswaffeln mit Guacamole
55 min
Polenta-Taler
1 godz. 10 min
Polentamuffins mit Spinat und Feta
55 min
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30 min
Kichererbsen-Nocken
50 min
Hirseauflauf
1 godz. 10 min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 godz. 40 min