Hendllaibchen mit Minzjoghurt

Hendllaibchen mit Minzjoghurt

4.2 30 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
25 Stück

Składniki

Minzjoghurt
  • Knoblauchzehe klein
    1
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Magertopfen
    80 g
  • Zitronensaft
    2 Spritzer
  • Minze, getrocknet, gehackt nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
Hendllaibchen
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Walnusshälften
    40 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hendlbrustfilets, ohne Haut in Würfeln (2 cm)
    500 g
  • Haferflocken fein
    80 g
  • Ei klein
    1
  • Estragonsenf
    1 EL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Rapsöl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 67 kcal / 282 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...