Gedämpfter Kräutersaibling mit Erdäpfeln & Eierschwammerln

Gedämpfter Kräutersaibling mit Erdäpfeln & Eierschwammerln

4.5 23 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert (ca. 120 g)
    2
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Erdäpfel klein (siehe Tipp)
    500 g
    500 g Erdäpfel, in Stücken (ca. 3 cm)
  • Saiblingsfilets entgrätet
    4
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • gemischte, frische Kräuter (z.B. Oregano, Thymian oder Rosmarin), nach Geschmack
  • Butter
    3 EL
  • Olivenöl
    1 EL
  • frische Eierschwammerl halbiert oder geviertelt
    200 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    ½ TL
  • Sherry
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 1490 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...