![Lattughe ripiene Lattughe ripiene](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/543460bf-ddb6-429b-90fd-021bf680d0c1/Derivates/b933aa2e-398f-4684-9fce-43a5520b8bb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 foglie di lattuga verde
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 40 g di cipolla in quarti
- 20 g di burro
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- 300 g di carne di vitello tritata grossolanamente
- 100 g di vino bianco secco
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 550 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sarde a beccafico
35 min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Mitili ripieni alla ligure
1 godz. 50 min
Patè di melanzane con coulis di pomodori
2 Std.
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Rabaton
1h
Polpette con le sarde
25 Min
Flan di cavolfiore
45min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Bagna cauda
35 min
Mini bonet
2 Std.
Bonèt
2 Std.