Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di gamberi crudi interi
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 3 spicchi di aglio
- 200 g di acqua
- 2 filetti di pesce bianco tipo nasello (600 g circa)
- 8 patate piccole, pelate
- 8 asparagi verdi
- 30 g di cipolla
- 150 g di zucchine a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1366 kJ / 327 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.75 g
- Błonnik
- 4.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Filetti di sogliola e gamberi
50 Min
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50 Min
Pollo alla Marengo
1 Std.
Rollè di tacchino con pesto di piselli alla menta
35 Min
Vellutata di piselli con tortino di patate e gamberi
1 Std.
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Rollè di tacchino e spinacini
1h 20min
Barchette agli asparagi e salmone
50 Min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 Min
Involtini di pesce spada al pomodoro
50 Min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30min