Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di funghi porcini freschi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina
- 800 g di latte intero, a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 400 - 500 g di pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- 300 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 Min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10 Std.
Crocchette di tonno
10 Std.
Cestino di pomodoro ripieno
1 Std. 10 Min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Calzoni ricotta e funghi
1sa 5 dk
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Verdurine in sfoglia
1u.
Frittelle di zucca
1 godz. 25 min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Zucchine ripiene alla marinara
1 godz. 25 min